You are currently viewing Totul despre Spuma Poliuretanica

Totul despre Spuma Poliuretanica

  • Post author:
  • Post category:Blog

Spuma poliuretanica este ecologica si prietenoasa cu mediul inconjurator.

Spuma poliuretanica pulverizata: un material izolator optim

Sistemele din poliuretan sunt unul dintre cele mai utilizate materiale pentru izolarea cladirilor datorita proprietatilor excelente . Structura lor garanteaza etanseitatea aerului, impermeabilitatea, absenta imbinarilor, precum si o conductivitate termica scazuta, care permite cladirilor sa aiba un comportament termic excelent si le face mai eficiente din punct de vedere energetic .

Rezultatul este cunoscut sub numele de poliuretan pulverizat sau spuma poliuretanica pulverizata .

Spuma poliuretanica pulverizata: un material izolator optim

 

Originea spumei poliuretanice pulverizate: cum se obtine?

Spuma poliuretanica rigida se obtine atunci cand doua produse chimice, un diizocianat si un poliol, sunt amestecate in prezenta catalizatorilor si activatorilor adecvati .

In aplicarea spumei rigide de pulverizare pentru izolare termica in sectorul constructiilor, amestecarea are loc intr-o cavitate mica in pistolul de pulverizare.

Odata ce componentele sunt amestecate, caldura eliberata in timpul reactiei este utilizata pentru a vaporiza agentul de expansiune, care este cauza transformarii amestecului in spuma cu un volum aproximativ de 30 de ori mai mare decat volumul componentelor in stare lichida.

Este important sa stiti cum sa aplicati corect spuma poliuretanica pulverizata , avand in vedere o serie de factori care variaza de la conditiile meteorologice si ajustarile echipamentelor la tipurile si metodele de aplicare.

In acest videoclip (in spaniola), puteti vedea in detaliu cum se formeaza spuma rigida poliuretanica din aceste doua componente:

Proprietatile spumei poliuretanice pulverizate

Proprietati termice

Spuma poliuretanica pulverizata are proprietati izolante ridicate datorita conductivitatii termice scazute a gazului de spumare a celulelor sale inchise, care este de 10 ° C = 0,022 W / m · K conform standardului UNE 92202, desi aceasta valoare creste usor odata cu trecerea timpului pana la stabilizarea sa finala.

Dupa 9 luni de imbatranire, se considera ca valoarea este de 10 ° = 0,028 W / m · K in conformitate cu UNE 92120-1, ceea ce reprezinta o imbunatatire de 25% fata de alte produse utilizate pentru izolatia termica (de exemplu, minerale lana sau spume de polistiren extrudat si expandat).

Acest material ofera o mare rezistenta impotriva efectelor trecerii timpului si are o durata de viata lunga, fara a se deteriora mai mult de 50 de ani.

Spuma poliuretanica pulverizata: un material izolator optim

Spuma poliuretanica rigida pulverizata este cel mai eficient material izolant, deoarece este necesara o grosime minima pentru a izola aceeasi suprafata ca si alte materiale izolante. Acest comportament termic bun in raport cu grosimea presupune un avantaj economic, deoarece nu se pierde nicio suprafata utila a cladirii.

Combinatia de avantaje termice si economice a fost una dintre principalele cauze ale dezvoltarii pe piata a spumei poliuretanice pulverizate, care este in plina expansiune, asa cum se mentioneaza pe site-ul IPUR . 

Proprietati impermeabile

Codul tehnic al cladirilor vizeaza limitarea riscului unei prezente inadecvate a apei in cladiri si in incintele lor. Dupa cum afirma CTE, acoperirile intermediare continue sunt una dintre cele mai bune alternative pentru a indeplini aceste cerinte de impermeabilizare.

Spuma poliuretanica pulverizata  respecta cerintele stabilite in DB-HS1 pentru materialele de izolatie legate de etansare, rezistenta la fisurare, aderenta, permeabilitate si stabilitate fizica si chimica.

Cu o acoperire continua, cum ar fi spuma poliuretanica pulverizata cu celule inchise , redarea nu este necesara, deoarece materialul insusi indeplineste cerintele de impermeabilizare. Acest lucru presupune atat un avantaj economic, cat si un spatiu, deoarece grosimea necesara este mai mica.

In ceea ce priveste umiditatea, in majoritatea cazurilor spuma poliuretanica pulverizata garanteaza absenta condensului interstitial, datorita valorilor privind umiditatea si densitatea acesteia. Aceasta caracteristica permite transpiratia incintei, care evita patologiile legate de sanatatea interioara si, in acelasi timp, garanteaza durabilitatea cladirii.

Proprietati de etanseitate la aer

Un sistem optim de izolare trebuie sa asigure atat izolatie termica, cat si un comportament bun impotriva aerului. Pe scurt, trebuie sa garanteze etanseitatea cladirii .

Etanseitatea la aer este unul dintre conceptele in jurul carora se invart casele pasive , permitand economii de pana la 80% comparativ cu o cladire traditionala.

Spuma poliuretanica pulverizata este o izolatie continua : aceasta continuitate formeaza bariera impotriva aerului care permite anvelopei cladirii sa aiba un nivel adecvat de etanseitate la aer.

Spuma poliuretanica pulverizata: un material izolator optim

Performanta la foc

Sistemele din poliuretan cu rezistenta ridicata la foc sunt un sistem de izolare total sigur in cladiri, atat din punct de vedere structural, cat si pentru siguranta ocupantilor lor. Este necesar sa dezbateti miturile false care exista in jurul acestui tip de izolatie, gratie diverselor studii care au fost efectuate.

ANPE a realizat un studiu comparativ cu privire la performanta la foc a solutiilor constructive din poliuretan si vata minerala in starea finala de utilizare . In acel articol puteti descarca videoclipurile testelor comparative pentru a cunoaste rezultatele direct.

Sisteme de spuma poliuretanica pulverizata cu functie de izolare

In cazul spumei poliuretanice pulverizate, sistemele noastre poliuretanice aplicate cladirilor se bazeaza pe trei functii: izolatie termica, izolatie acustica si bariere anti-radon.

Spuma poliuretanica pulverizata ca izolatie termica

Se poate afirma ca spuma poliuretanica pulverizata este in plina expansiune si acest lucru se datoreaza in mare parte functiilor sale de izolator termic. Mai jos, cateva exemple de aplicatii ale sistemelor noastre din poliuretan pulverizat cu functii de izolare termica:

  • Izolarea podelei .
  • Fatade ventilate impermeabile .
  • Renovarea acoperisului .

 

Spuma poliuretanica pulverizata ca izolatie acustica

Avem o gama de sisteme din poliuretan pulverizat care, pe langa functia de izolatie termica, au caracteristici acustice excelente. Puteti citi mai multe despre aceasta in:

  • Izolatie pentru placi intre etaje . 
  • Izolatie acustica pentru pardoseli .

 

Spuma poliuretanica pulverizata ca bariera anti-radon

Cel mai nou sistem din poliuretan combina functia de izolare termica cu cea de bariera anti-radon. Noul sistem de spuma cu supra-izolatie ECO spray  este prezentat ca o solutie eficienta impotriva pericolului gazului radon din cladiri.

Aceasta bariera anti-radon este optima atat in ​​cladirile noi, cat si in cele deja construite.

Exemplele mentionate mai sus sunt doar cateva dintre sistemele noastre din poliuretan proiectate pentru cladiri. Avem o mare varietate si o linie specifica de poliuretan pentru aplicatii industriale.